Geruchten
27 november 2014 - Ron Smeets

Charme offensief voor Windows Phone van een statistieken verzamelaar Vier tweets om Microsoft's smartphone OS in een positief daglicht te zetten

Vier tweets van AdDuplex, een advertentie platform voor Windows en Windows Phone, moeten het smartphone OS van Microsoft weer in een iets beter daglicht zetten. Althans, dat was mijn eerste gedachte bij het lezen van deze berichten. De tweets geven subtiele, of beter gezegd summiere, informatie over het marktaandeel van het OS, het 'succes' van de Lumia's in de VS en drie nieuwe toestellen die op komst zijn. Allereerst werd een simpel rekensommetje getwitterd:

https://twitter.com/ailon/status/537223377661210625

Het moge duidelijk zijn dat daarmee bedoeld wordt dat het marktaandeel van Windows Phone 8.1 inmiddels even groot is als dat van 7 en 8 samen. Letwel, dit is uitgaande van statistieken van toestellen waarop advertenties van AdDuplex getoond worden. Er zijn inmiddels dus net zoveel Windows Phone 8.1 toestellen als WP7 en WP8 devices samen.

De volgende twee tweets hebben betrekking op het succes van de Lumia's in de VS. De nummer 1 tot en met nummer 18 van de AdDuplex statistieken zijn allemaal Nokia's en de Top 4 zijn allemaal Lumia 7XX modellen. De meest populaire Nokia's zijn dus niet de high-end modellen maar de ietwat goedkopere toestellen. Dat is op zich ook niet gek aangezien de Lumia's nu eenmaal bekend staan vanwege een prima prijs-prestatie verhouding.

https://twitter.com/ailon/status/537224158623854592https://twitter.com/ailon/status/537226192773197824

Tot slot volgde er nog een vierde tweet waarin een hint gegeven werd naar drie nieuwe, nog onaangekondigde, Lumia modellen. Veel informatie werd niet gegeven, anders dan dat het toestellen zijn met schermen van 4 tot 5.7 inch. Ofwel, een compacte-, een standaard- en een phablet Lumia.

https://twitter.com/ailon/status/537599649558056960

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.