Toestellen
09 januari 2008 - Ron Smeets

CES Primeur: Nokia 3555

Een maand of drie geleden zagen we deze Nokia al op de site van de FCC verschijnen waar hij ter goedkeuring aangeboden was door Nokia.

De Finse toestelmaker heeft de 3555, zo blijkt nu, zonder veel poespas tijdens de CES geintroduceerd aan het grote publiek. Het is, zo was min of meer al bekend, een low-end 3G clamshell die in de VS onder andere via AT&T en T-Mobile verkocht zal gaan worden.

De specificaties van de 3555 zijn niet echt indrukwekkend, maar daarvoor is het dan ook een instapmodel ofwel het goedkopere broertje van de 6555:

- Quad-band GSM

- 3G/UMTS

- MP3 speler

- VGA Camera met 4 x digitale zoom

- Bluetooth 2.0

Het is nog niet bekend wanneer, en tegen welke prijs, we de 3555 hier in Nederland en Belgie mogen verwelkomenGerelateerde links:
Nokia 3555 op komst?
Nokia 6555 vanaf vandaag leverbaar
Nokia 6555 heeft een échte analoge klok
Nokia 6555: stijlvolle midrange 3G clamshell
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.