Tablets
06 januari 2016 - Ron Smeets

CES: De Galaxy TabPro S is de eerste Windows 10 tablet van Samsung Koreaanse fabrikant komt met een lichtgewicht concurrent voor de Surface Pro 4

Samsung heeft vannacht rondom de CES een aantal nieuwe producten onthuld. Een van de meest opvallende nieuwe gadgets is de 12 inch Galaxy TabPro S; de eerste Windows 10 tablet van de Koreaanse fabrikant die, mede dankzij het afneembare toetsenbord ook dienst kan doen als vervanger voor de laptop. Een heuse concurrent voor de Surface Pro 4 dus. Samsung heeft er echter voor gekozen om het toetsenbord standaard mee te leveren en bovendien is de Galaxy TabPro S met 693 gram en 6.3mm flink lichter en dunner dan zijn concurrent van Microsoft.

Het prijskaartje van de Samsung is ook een stuk vriendelijker, maar dat komt vooral omdat er maar twee uitvoeringen in de winkels zullen verschijnen; een Windows 10 Home versie van 999 euro en een Windows 10 Pro model dat een adviesprijs krijgt van 1099 euro. In tegenstelling tot de Surface Pro heeft de Galaxy TabPro S standaard geen HDMI en USB A en C aansluitingen. Daarvoor zul je een aparte zogenaamde multi-port adapter moeten aanschaffen. Dat dan weer wel.

Qua specs is de Galaxy TabPro S onder anderen voorzien van een 12 inxh Super AMOLED display met een resolutie van 2160 x 1440 pixels, een 2.2 GHz dual core Intel Core M processor, 4GB RAM en 2566 GB intern geheugen. Zowel aan de voor- als achterzijde vind je een 5 megapixel camera en hij heeft naast WiFi ook 4G aan boord. De capaciteit van de accu bedraagt 5200 mAh en dat zou volgens Samsung voldoende moeten zijn om bij normaal gebruik ruim 10 uur onafgebroken te kunnen werken. De Galaxy TabPro S zal vanaf februari wereldwijd in de winkels liggen.

Via (Samsung)