Nieuws
05 november 2013 - Nichal Joosse

CEO Thorsten Heins vertrekt bij BlackBerry

BlackBerry zal toch niet verkocht gaan worden. In plaats daarvan neemt het een kapitaalinjectie van 1 miljard dollar aan van investeerder Fairfax en gaat het op zoek naar een nieuwe CEO. De deal is gisteren bevestigd door BlackBerry. Ook zullen er nog andere veranderingen plaatsvinden in het bestuur. Thorsten Heins, die sinds 2012 de CEO is van het bedrijf, moet het bedrijf verlaten. Zijn rol wordt overgenomen door John Chen.

Het zoeken naar externe investeren of een koper was één van de plannen die het bedrijf had om de toekomst veilig te kunnen stellen. Ooit was BlackBerry een dominant merk op het gebied van consumenten- en zakelijke producten. Tegenwoordig is het marktaandeel van BlackBerry enorm gekrompen. Het enige waar ze nog een goede naam mee hebben, is de populaire chatapplicatie BlackBerry Messenger. 

BlackBerry liet weten dat ze blij zijn met de investering en dat ze er goed aan hebben gedaan om het op deze wijze op te lossen. De aandeelhouders blijken nog steeds niet veel vertrouwen te hebben in het bedrijf, aangezien het aandeel BlackBerry na de bekendmaking van het nieuws bijna 20 procent daalde. 

Over de auteur: Nichal Joosse