Nieuws
21 november 2013 - Nichal Joosse

CEO Snapchat: '70% van onze gebruikers is vrouw'

De CEO van Snapchat, Evan Spiegel, vertelde gisteren tijdens de besloten conferentie van Goldman Sachs dat zeker 70 procent van de Snapchat-gebruikers uit vrouwen bestaat. Hiermee bereiken ze ook wat ze willen, aangezien de marketing van Snapchat nagenoeg volledig gericht is op vrouwen. En waar vrouwen zijn, vinden we natuurlijk ook mannen. Gisteren kwam al naar buiten dat er via Snapchat meer dan 400 miljoen 'snaps' per dag worden verstuurd. 

Volgens Spiegel heeft inmiddels de helft van alle Snapchat-gebruikers de nieuwe feature Snapchat Stories uitgetest en gebruikt. Met deze functie is het mogelijk om meerdere snaps aan elkaar te koppelen, die vervolgens maximaal 24 uur te bekijken zijn door andere gebruikers. Snapchat is de laatste weken vaak in het nieuws, vooral dankzij het feit dat Facebook maar liefst 3 miljard dollar overheeft voor de dienst en Google volgens de nieuwste geruchten zelfs 4 miljard dollar.

Het probleem bij Snapchat is dat ze nog steeds geen winstmodel hebben, maar Spiegel lijkt hier niet erg veel haast mee te hebben. 'Er zijn genoeg onderdelen in ons product die interessant zijn voor adverteerders, maar we doen het liever in één keer goed.' zo vertelde hij in een volle ruimte in het Bellagio Hotel in Las Vegas. Spiegel vertelde ook nog dat de grootste concurrenten van Snapchat andere chatapps zijn, zoals WeChat en Line.