Nieuws
25 augustus 2005 - Ron Smeets

Censuur GSM voor Kids

Motorola zegt momenteel te werken aan een GSM, speciaal voor kids waarmee ouders op afstand kunnen zien waar hun kroost zich bevindt en die bovendien taalgebruik dat niet voor de kleine oortjes bestemd is censureerd.

Met name dat laatste is nieuw, aangezien er al meerdere toestellen met GPS lokatiesoftware in ontwikkeling zijn bij diverse Telco's.

Volgens Motorola maken veel ouders zich ongerust over de inhoud van de mobiele gesprekken van hun kinderen en daar wil men graag op inspelen. We hebben immers alles over voor het welzijn van onze kids, toch!

Wellicht dat Motorola het toestel in Spongebob vorm kan gieten zodat ie ook nog eens populair wordt onder de kleintjes.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.