Entertainment
17 december 2006 - Ron Smeets

Celstraf voor hands-on bellen in het verkeer

Dat is althans een van de opties die door de Engelse Openbaar Aanklager in overweging genomen worden om ervoor te zorgen dat automobilisten alleen nog hands-free zullen bellen in het verkeer.

Op zich hoeft er in de Engelse wetgeving niet veel te veranderen. Als de wetgever besluit om hands-on bellen toe te voegen aan de categorie 'verkeersgevaarlijk rijgedrag', dan kan elke overtreder al voor een maximale gevangenisstraf van twee jaar in aanmerking komen.

Momenteel staat er op hands-on bellen tijdens het rijden in Engeland een boete van ongeveer 45 Euro, zo'n 100 Euro minder als bij ons.

Bron: TheNewspaperGerelateerde links:
Gevangenis 'legaliseert' mobieltjes voor 'inwoners'
Prepay kaarten financieren gevangenis
Gevangenen bewaren GSM's in hun anus
99 jaar cel voor GSM diefstal
Amerikaanse leger verbiedt bellen in auto's
Australiers hardleers als het gaat om hands-on bellen
Hands-on handelingen in het verkeer nemen toe!
Engelse automobilisten bellen steeds vaker handsfree
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.