Accessoires
07 november 2005 - Redactie MobileCowboys

CellStik bewaart je mobiele adresboek

Iedereen zal het wel eens meegemaakt hebben. Je koopt een nieuwe GSM en vervolgens moet je al je contacts en bijgehorende gegevens weer opnieuw invoeren of via IR of Bluetooth, vaak één voor één, overzetten. Gevolg: trek er maar een avondje voor uit.

Volgens Spark behoort dat straks met behulp van hun gadget tot het verleden. Met de CellStik kun je eenvoudig alle contacts uit je GSM backuppen, op je PC bewerken en vervolgens terugzetten, ook naar andere GSM's.

Handig en tijdsbesparend, zeker als je niet de gelukkige bezitter bent van een PDA of Smartphone met een cradle en bijbehorende synchronisatie software. Bovendien blijft het omzetten van contacts bij de aanschaf van een nieuwe GSM ook voor hen een tijdrovende aangelegenheid. Dus ook daar kan de CellStik ook een uitkomst bieden, mits ie goed functioneert want dat hebben we nog niet kunnen testen.

Het zou niet het eerste backup- of synchronisatie tool zijn waarbij contacts, telefoonnummers en andere gegevens zomaar 'verdwijnen' na een synchronisatie.

De CellStik gaat 40 dollar kosten en wordt in diverse uitvoeringen, voor de verschillende merken toestellen, beschikbaar.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl