Nieuws
04 september 2006 - Ron Smeets

CellScan vindt actieve GSM's

Er komen steeds meer (openbare) plekken waar het gebruik van een mobiele telefoon ontmoedigt of zelfs verboden wordt.

Dit betekent natuurlijk ook dat de behoefte voor het controleren van die ruimtes op het ongewenst gebruik van mobieltjes. Dat kan natuurlijk met bewakers of stoorzenders, maar de eerste optie wekt vaak onnodige irriatie op en de tweede is niet overal, denk aan vliegtuigen en de intensive care, zonder risico te gebruiken.

BINJ Labs heeft een andere oplossing ontwikkeld. CellScan is een detector die overal GSM signalen kan opsporen en lokaliseren. Het is natuurlijk geen toeval dat een systeem als dit nu op de markt komt. De afgelopen twee weken alleen al zijn twee vliegtuigen omgekeerd vanwege het ongeoorloofd gebruik van mobiele telefoons.

Met CellScan had dit voorkomen kunnen worden, zo beweren de makers. De telefoons waren dan niet alleen eerder ontdekt, maar hadden ook op afstand geblokkeerd kunnen worden.Gerelateerde links:
Vliegtuig keert om vanwege mobiele telefoon
Gsm-verbod op scholen in Duitsland
Mobiele etiquette voor in het vliegtuig
Piloten moeten mobiele devices beheren
GSM's in vliegtuigen verhogen crashkans
GSM-verbod in Schotse bioscopen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.