Nieuws
15 september 2005 - Ron Smeets

Cellen overschot?!

Soms kom je ze nog wel eens ergens tegen, die rode, karakteristieke Engelse telefooncellen. Bijna antiek en ze kosten een godsvermogen.

Het lijkt er op dat de tweedehands markt voor telefoon-cellen straks overspoeld wordt met exemplaren van heinde en verre omdat steeds meer landen en operators door het succes van de GSM hun 'cellen' gaan sluiten .

De laatste in de rij die dat aankondigt is TeleSonera in Finland. Uiterlijk in april 2006 zullen de laatste 2000 telefooncellen daar tot het verleden behoren.

Wellicht dat we over enkele jaren dus allemaal een telefooncel bij de voordeur als brievenbus of gewoon in de tuin hebben staan.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.