Nieuws
29 september 2005 - Ron Smeets

CD en Ringtone koppelverkoop

Een Amerikaanse variant van de Free Record Shop, Sam Goody's gaat vanaf volgende maand CD's en Ringtones tezamen verkopen.

Op die manier probeert de winkelketen een graantje mee te pikken van de lucratieve Ringtone-business waar klanten wel bereid zijn 2 Euro of meer neer te tellen voor een 15 seconden clip van een song, ondanks dat het hele nummer vaak al legaal te downloaden is als iTune of MP3 voor nog geen Euro.

Klanten van Sam Goody's kopen straks een CD met Ringtone en mogen vervolgens een keuze maken uit de duizenden ringtones die beschikbaar zijn. Het concept is een variant op het one-stop-shop principe. Of het gaat werken is natuurlijk nog maar de vraag.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.