Wearables
06 januari 2016 - Ron Smeets

Casio's eerste Android Wear smartwatch Robuust en met een accu die het een maand uit kan houden

Casio heeft op de CES haar eerste Android Wear smartwatch gepresenteerd. Behalve dat hij schokbestendig en waterdicht is valt hij echter vooral op doordat de accu volgens de Japanse fabrikant krachtig genoeg is om het slimme horloge een hele maand te voeden. Nou, zo ongeveer dan. Die maand haalt de Casio Smart Outdoor Watch namelijk alleen wanneer je alle sensoren en verbindingen uitzet en het scherm in monochrome modus instelt.

Op dat moment blijft er van het 'smartwatch' concept natuurlijk nog maar weinig over. Gebruik je hem wel met al zijn slimme features dan zal de Casio, net als de meeste smartwatches, na ongeveer een dag gebruik opnieuw aan de lader moeten.

Voor sportieve hikers en avonturiers die vaker langere tijd onderweg zijn zonder in de buurt van een stopcontact te komen kan deze functie eventueel wel handig zijn, maar ik denk toch ook dat dergelijke 'outdoors' types doorgaans hele andere gadgets en horloges gebruiken dan een 'Casio', toch?

De Casio Smart Outdoor Watch heeft een 1.32 inch (320 x 200 pixel) display dat, net als de Moto 360, niet helemaal 'gevuld' wordt; de beroemde 'lekke band' onderin is dus van de partij. Verder is hij dus waterdicht (IP67), tot maximaal 50 meter diep, shockproof en voldoet hij aan militaire standaarden (MIL-STD-810) voor robuustheid. De adviesprijs is nog niet bekend maar volgens Casio zal die rond de 500 dollar gaan bedragen. Niet echt een goedkope smartwatch dus. Hieronder staat nog een korte actievideo van de nieuwe Casio smartwatch.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.