Toestellen
07 september 2005 - Ron Smeets

Casio mengt zich in toestelmarkt

Op zich niks nieuws omdat Casio al langer GSM's produceert, maar dit is er wel eentje die even blijft hangen!

Hadden ze een tijdje geleden nog de Survival GSM voor een relatief kleine doelgroep, dat is met de komst van de W31CA wel ff anders.

Het toestelletje ziet er om te beginnen cool uit, maar dat is subjectief. De standaard uitrusting zal echter ook de objectieve lezer tot de verbeelding spreken: een3.2MP cam, 6,5cm XVGA scherm, GPS ontvanger met navigatie, document software voor het bekijken van Office documenten, Powerpoint presentatie's en PDF's, een MiniSD Card slot, muzic player en natuurlijk een Web Browser.

Maar, zucht, je zult er voorlopig voor naar Japan moeten om hem te kunnen vasthouden. Hopelijk dat Casio in Europa in hun horloge-displays die overal verspreidt staan snel een plekje of wat vrijmaakt voor GSM's als deze.

Een minpuntje: W31CA is natuurlijk geen naam voor een toestel van dit nivo, dus vlug iets verzinnen dat een stuk lekkerder bekt en het toestel eer aan doet. Suggesties zijn altijd welkom, laat maar horen!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.