Toestellen
11 november 2005 - Ron Smeets

Casio meldt zich op de Amerikaanse 3G markt

In een poging die primair gericht zal zijn op het vergroten van haar marktaandeel in de VS onderhandelt Casio daar met enkele retailers en telco's over de levering en introductie van 3G Smartphones.

Tevens hopen de Japanners dat deze actie zal leiden tot een betere naamsbekendheid, anders dan voor rekenmachines en horloges, voor haar digitale camera's.

In Europa probeerde Casio al eerder haar grenzen te verleggen en introduceerde daar, volledig in lijn met Casio's reputatie op het gebied van high-tech outdoor gadgets, enkele survival GSM's, gevolgd door een high-tech design smartphone enkele maanden later.Gerelateerde links:
Casio mengt zich in toestelmarkt
Survival GSM
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.