Nieuws
07 april 2006 - Ron Smeets

Casio komt met 20-uurs laptop accu!

Volgens de Japanse pers is Casio er in geslaagd een brandstof-cell accu voor laptop's te ontwikkelen die niet alleen slechts 10% van de ruimte in beslag neemt dan die van haar concurrenten (zie foto), maar ook nog eens voor 20 uur power kan zorgen zonder tussentijds opgeladen te moeten worden.

De revolutionaire accu is voorzien van een technologie waarmee waterstof uit de methanol kan worden gewonnen die in de accu aanwezig is. Door het gebruik van speciale kunstoffen kan de accu dus een heel stuk kleiner geproduceerd worden zonder dat dit gevolgen heeft voor de hoeveelheid brandstof en de efficientie.

Volgens het bericht kan de accu binnen een jaar al in de eerste laptops opduiken. Helaas zijn er op dit moment nog geen foto's van te vinden.Gerelateerde links:
GSM's met methanol batterij op komst
Compleet brandstofcel systeem van Jadoo
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.
Warning: include(cookie_banner.php): failed to open stream: No such file or directory in /data/ftp/home/www.dutchdo.nl/html/shop/x/mc/footer_mc.php on line 314 Warning: include(): Failed opening 'cookie_banner.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /data/ftp/home/www.dutchdo.nl/html/shop/x/mc/footer_mc.php on line 314