Geruchten
30 december 2008 - Ron Smeets

Casio Exilim camphone gespot

Wij kennen de Casio Exilim merknaam eigenlijk alleen van de digitale camera's maar in sommige landen maakt de Japanse fabrikant ook mobieltjes, camphones om precies te zijn, van dat type.

Neem nu de zojuist uitgelekte 5.1 megapixel Casio Exilim voor CDMA netwerken. Dit toestel zou binnenkort, exclusief via Verizon, op de Amerikaanse markt gaan verschijnen.

Een tijdje geleden zagen we ook al een 8 megapixel Casio Camphone opduiken.

Omdat het dus een CDMA toestel is zullen wij er niet veel aan hebben. Laten we hopen dat Casio ook nog een GSM versie gaat ontwikkelen, toch?

Enfin, volgens de geruchten zou de nieuwste Exilim Camphone van Casio voorzien worden van een 5.1 megapixel camera met 3 x optische zoom en een WVGA display. Veel meer is er nog niet bekend.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.