Toestellen
12 december 2010 - Marc Wielaert

Cashback Galaxy Tab Luxury Edition

Vanaf a.s. woensdag 15 december is de Samsung Galaxy Tab via een cashback deal tijdelijk 150 euro goedkoper in de "Luxury Edition". Samsung's aanbieding geldt tot 31 januari. Bij de Luxury Edition krijg je naast de Galaxy Tab zelf een leren beschermhoes en een kleine Bluetooth headset.

Update donderdag 16 december, 11:45:

Samsung heeft me vandaag laten weten wat de deelnemende partijen zijn:
Deelname is alleen mogelijk bij aanschaf van de Galaxy Tab die binnen de actieperiode van 15 december tot en met 31 januari 2011 is aangeschaft bij één van de volgende winkels:
BelCompany,
Capi,
Coolblue,
Dixons,
Media Markt,
Staples/Office Center, 
Telefoonkopen.nl,
The Phonehouse,
T-Mobile en
Vodafone.
Samsung bevestigt desgevraagd bovendien dat de cash-back actie óók geldt voor wie een Galaxy Tab in combinatie met een abonnement koopt.

Het zijn dus inderdaad over het algemeen de bedrijven die de Galaxy Tab tegen de adviesprijs leveren. Wie alsnog de Galaxy Tab voor zo min mogelijk geld in zijn bezit wil krijgen kan dus nog overwegen om er een data-abonnement bij af te sluiten. Voor alle duidelijkheid, deze cash back actie geldt zowel voor de "normale" Galaxy Tab als de hier beschreven Luxury Edition (dus met sleeve en headset).

 ===

Eind oktober schreef ik voor MobileCowboys al m'n eerste ervaringen met de Galaxy Tab (http://www.mobilecowboys.nl/toestellen/13150). Het was me onder andere opgevallen dat de witte achterkant van het toestel, hoewel het materiaal hard aandoet, toch niet helemaal krasbestendig leek. We zijn inmiddels anderhalve maand verder en op het exemplaar dat ik in gebruik heb is nog altijd geen kras te bekennen. Maar ik ben er dan ook uitzonderlijk voorzichtig mee en heb er al vrij snel een siliconen beschermhoes voor gevonden.

Of de leren beschermhoes dus echt noodzakelijk is kan ik niet bevestigen, maar voor transport in een tas lijkt het me sowieso een must. Een mogelijk nadeel van zo'n hoes is dat je de Tab er telkens uit zal moeten halen voor je 'm gebruiken kunt. In dat opzicht is een "backcover" een iets praktischer oplossing, omdat je er van uit kunt gaan dat het "gorilla glas" aan de voorkant in hoge mate krasbestendig is. 

Toch is de leren hoes zeker geen overbodige luxe. Hij is chic zwart, voelt stevig aan en sluit strak om het toestel. Samsung heeft er geen merknaam in laten verwerken, zodat de inhoud redelijk "anoniem" blijft. De binnenkant is gevoerd en biedt zo de zekerheid dat je je Tab er veilig in transporteert. Bovendien is het meteen een prima "kussen" om je Tab zonder kans op krassen op je bureau te leggen.

De Bluetooth headset is de lichte HM3100. Dat is niet de duurste headset die je kunt bedenken, maar oogt modern en is van goede kwaliteit. Praktisch is bijvoorbeeld dat je ´m met twee verschillende telefoons tegelijk kunt pairen. Het doorzichtige oorhaakje lijkt op het eerste gezicht wat bescheiden maar dat valt in gebruik erg mee.

Als je vanaf woensdag 15 december  een Galaxy Tab Luxury Edition aanschaft wordt je verwezen naar een website waar je het IMEI nummer van het toestel kunt registreren. Daarna print je een formulier en dat stuur je - natuurlijk mét de oorspronkelijke kassabon - naar Samsung. Na ontvangst wordt er 150 euro naar je rekening overgemaakt.

In deze periode komt de Samsung Galaxy Tab dus op 599 euro, inclusief bovengenoemde accessoires (ter waarde van zo'n 70 euro). Je hebt tot eind januari de tijd om te bedenken of dat voor jou 'n goede deal is om de Tab zonder abonnement aan te schaffen.

UPDATE maandag 13 december 14u21

Samsung bevestigt vandaag dat de cashback actie alléén geldt gedurende de periode van 15 december tot en met 31 januari - dus niet voor eerder gekochte exemplaren.

Daarnaast zal Samsung vanaf 15 december via de website laten weten welke partijen aan de actie deelnemen. Dat zullen zowel winkelketens als online winkels zijn. Exemplaren die NIET gekocht/besteld worden bij de daar genoemde partijen komen NIET in aanmerking voor de actie. Dit zal Samsung ook in de actievoorwaarden opnemen.

Over de auteur: Marc Wielaert