Nieuws
24 september 2010 - Redactie MobileCowboys

CardMobili wint Vodafone Mobile Clicks 2010

In het derde jaar van Vodafone Mobile Clicks is de verkiezing volwassen aan het worden. Dit jaar zijn de voorrondes gehouden in Portugal, Spanje, UK en Nederland.

Daaruit kwamen Cardmobili, Akvo Phone, Malcom en Roulette Cricket als landenwinnaar. vanmiddag, tijdens PICNIC 2010, heeft elke partij haar finale presentatie gegeven. De winnaar werd Cardmobili, een initiatief waarmee je klanten- en lidmaatschapskaarten van verschillende winkels, clubs en dergelijke, in je mobieltje kunt stoppen.

De jury bestaande uit Robin Wauters (Plugg, techcrunch europa), Rudy de Waele(founder mobile 2.0 europa), Russel Buckley (VP global alliance Admob), Om Malik (founder GigaOm blog), Sajeet Matharu (Vodafone group) gaven de finalisten kritische vragen onder begeleiding van Michiel Frackers. 

Alhoewel niet elke partij even goed in staat was om de zaal te boeien met hun verhaal al dan niet als gevolg van gebrekkige presentatietechnieken waren er toch opvallende zaken:
- Roulette cricket had na wat doorvragen van sessieleider Frackers een potentieel omzet van 25 miljoen in 2013,

- Malcom brengt bedrijven en consumenten samen in een loyalty omgeving (via web, mobiel ism een loyaltykaart) tegen een stuk lagere operationele kosten(aldus Malcom)

- AKVOphone wil bedrijven en personen helpen bij het verspreiden van content(foto's en tekst) en lijkt daarin op Mobypicture dat vorig jaar deelnam aan VMC. Al is de huidige focus enkel ontwikkelings organisaties.

Na ampel beraad heeft de Jury uiteindelijk dus Cardmobili als winnaar uitgeroepen. Zij gingen er met de prijs van 100.000 Euro vandoor.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl