Toestellen
19 augustus 2008 - Ron Smeets

Carbon uitvoering van de Nokia 8800 Arte

De Finse fabrikant heeft vandaag weer een nieuwe speciale uitvoering van de 8800 geïntroduceerd.

Bij de Nokia 8800 Carbon Arte is, zoals de naam al doet vermoeden, vooral gemaakt van carbon als materiaal voor de behuizing. Natuurlijk ontbreken ook het nodige Titanium, Crystal Shapphire glas en roestvrij staal niet zodat het prijskaartje van 1.100 Euro (exclusief BTW) in ieder geval grotendeels te verklaren is.

Verder is het toestel nagenoeg gelijk aan de eerdere Arte versies, met dien verstande dat de Finnen er nu wel 4GB intern geheugen in gestopt hebben in plaats van de 1GB.

Verder neem ik aan dat het toestel door het gebruik van carbon ook iets lichter zal zijn dan de andere modellen, maar daarover wordt door Nokia nog niets gemeld.

De Nokia 8800 Carbon Arte zou nog dit kwartaal in de winkels gaan verschijnen.Gerelateerde links:
Bijzonder grote doos voor de Nokia 8800 Arte
Foto Review van de Noka 8800 Arte
Twee nieuwe luxe uitvoeringen van de Nokia 8800
Nokia 8800 Arte Platinum van Goldstriker voor 1500 Euro
Een lelijke Nokia 8800 Arte van 2200 Euro
Een roze Nokia 8800 Arte van 85.000 Euro
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.