Accessoires
01 oktober 2006 - Ron Smeets

Car Connect koppelt Tom Tom aan auto en GSM

Tom Tom gaat binnenkort de Car Connect op de markt brengen die ervoor zorgt dat je navigatiesysteem, car audio en GSM op elkaar afgestemd kunnen worden.

De Car Connect wordt in je auto ingebouwd en gekoppeld aan zowel het audiosysteem en de verlichting. De Tom Tom (Go 510 of 910) en je GSM loggen via Bluetooth in op de Car Connect.

Vervolgens zorgt de Car Connect ervoor dat de aanwijzingen van de Tom Tom tijdens het navigeren via de speakers van je auto afgespeeld worden zonder dat de radio er nog doorheen 'schreeuwt'. Hetzelfde geldt voor in- en uitgaande gesprekken van je mobiele telefoon en als je het licht van je auto aanzet, dan schakelt de Car Connect automatisch de nachtstand van de Tom Tom display in.

Vooralsnog is nog niet bekend wat de Car Connect gaat kosten en wanneer ie op de markt komt.Gerelateerde links:
Zonnevlammen leggen GPS systemen plat
Philips gaat strijd aan met Tom Tom
Tom Tom in je eigen 'taal'
Nieuwe Tom Tom One met MP3!?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.