Toestellen
29 mei 2008 - Ron Smeets

Candybar versie van de Soul op komst

Volgens een persbericht van Samsung Korea, gedateerd op morgen (30 Mei) bereid de fabrikant de komst voor van een candybar versie van de populaire U900 Soul.

Het toestel zou de naam Soulb 'Spirit of Ultra' krijgen. Uiterlijk (zie foto) heeft de Soulb inderdaad veel weg van de Soul maar de specificaties zijn wel ietwat veranderd.

Zo moet de Soulb het doen met een 3 megapixel camera met LED flits. Of die 'downgrade' te maken heeft met het gebrek aan ruimte in deze 9.9 mm dunne candybar is niet bekend maar ik kan me er wel iets bij voorstellen.

Andere specs die genoemd worden zijn de aanwezigheid van een FM Radio Tuner met RDS, 1GB intern geheugen met de mogelijkheid dit uit te breiden middels een microSD geheugenkaartje, video recording en -editting, een multimedia speler, internet browser en Bluetooth 2.0.

De Soulb zal, begin Juni al, het eerst in de Duitse winkels gaan verschijnen voordat de rest van Europa en de wereld aan de beurt zijn. Opvallend is wel dat Noord-Amerika niet in het lijstje genoemd wordt.

UPDATE: Toen ik dit bericht maakte drong het nog niet tot me door maar dit is natuurlijk één van de drie toestellen, namelijk de U800 die vorige maand in Nieuwegein te zien waren.Gerelateerde links:
Samsung L870 officieel aangekondigd
Samsung Soul Viral: gezichtsbedrog. . .
Samsung Soul (U900) nu ook naar de rest van Europa
Clamshell versie van de 'Soul' aangekondigd
Samsung Soul (U900) rammelt
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.