Toestellen
14 april 2007 - Ron Smeets

Candybar Shine het eerst naar Rusland

LG heeft de derde telg uit de Shine serie, na de Europese KE970 slider en de Amerikaanse VX8700 clamshell, in Moscow officieel gepresenteerd.

Het gaat natuurlijk over de candybar versie van de Shine, ofwel de KE770. Het is de bedoeling dat het toestel in Rusland vanaf volgende maand in de winkels zal liggen.

Qua specs verschilt de KE770 niet echt van zijn Amerikaanse en Europese zusjes. Wel is hij met 9mm een stuk platter dan de andere twee modellen, maar bij een candybar kan dat ook wat makkelijker.

De KE770 heeft ook een 2MP cam, tri-band GSM en microSD geheugenkaart. Wat op de foto verder opvalt is dat LG de ietwat onhandig functionerend scrollbar (midden onder het display), net als bij de clamshell, heeft vervangen door twee navigatie- en een selectietoets (up, down en OK). De 'linker' en 'rechter' navigatietoetsen zijn wel nagenoeg gelijk aan die van de slider.

Via: Engadget MobileGerelateerde links:
LG Shine populairder dan de Chocolate
‘TV Versie’ van de LG Shine
Clamshell en gouden versie van de LG Shine in Korea
UMTS versie van de Shine op komst?
LG Shine fotoshoot
Ook een candybar versie van de LG Shine op komst?
Design uitvoering van de LG Shine
Nog een nieuwe LG, de Shine
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.