Toestellen
25 augustus 2006 - Ron Smeets

Candybar GSM's weer helemaal 'in'

De vraag naar kleine en platte mobieltjes hebben er, om te beginnen in Azie, voor gezorgd dat het candybar toestel weer helemaal terug van weggeweest is.

Natuurlijk is het model nooit echt helemaal uit de winkels verdwenen, maar de afgelopen jaren leek het er op alsof iedereen automatisch koos voor flip-, twist- en slider toestellen (of een combinatie daarvan).

De afgelopen maanden hebben Samsung, LG en Motorola al diverse nieuwe platte toestellen op de markt gebracht en dan blijkt dat het 'ouderwetse' candybar model toch het best geschikt is om een zo plat mogelijk toestel te ontwerpen.

Samsung heeft momenteel het platste toestel in haar assortiment met de Ultra 6.9, inderdaad 6.9mm dun. In Korea worden hiervan momenteel 5000 exemplaren per dag verkocht. Totdat de concurrenten met een nog platter toestel op de proppen komen. . .



Gerelateerde links:
Bijzonder flip-phone patent van Sony Ericsson
Samsung introduceert drie Ultra(platte) toestellen
Plat, platter, platst. . .
De LG Slider-Flip-Twist GSM's
De EverTwist geeft een eigen draai aan GSM design
De RAZR als 'candybar' slimphone
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.