Entertainment
16 november 2013 - Redactie MobileCowboys

Candy Crush Saga meer dan 500 miljoen keer gedownload

Het populaire spel Candy Crush Saga lijkt geen einde te kennen aan het succes. Het spel is inmiddels al meer dan 500 miljoen keer gedownload op Facebook, iOS en Android. Dit kondigde ontwikkelaar King gisteren aan op de eigen website. Het spel is tot op de dag van vandaag nog steeds ontzettend populair. Kijk maar eens om je heen tijdens het reizen met het openbaar vervoer en je zult altijd wel iemand zien die gefrustreerd is omdat het elke keer niet wil lukken met de puzzels.

Het spel kan tegenwoordig gezien worden als een internationaal fenomeen: in heel de wereld wordt het spel fanatiek gespeeld. Het free-to-play wordt niet door iedereen gewaardeerd, maar toch koopt iedereen wel eens stiekem een paar extra zetten of een lollie om verder te komen in het spel. Er schijnen zelfs afkickcursussen in de wereld te zijn om de verslaving voor het spel uit de wereld te helpen (ik ben overigens zonder afkickcursus gelukt om te stoppen met het spel).

Volgens King hebben spelers meer dan 150 miljard spelletjes gespeeld en ook zou van elke 23 Facebook-gebruikers er één gebruiker zijn die fanatiek fan is van het spel. Verder liet King weten dat ze binnenkort nieuwe content zullen uitbrengen en dat er wat verrassingen zijn voor de trouwe spelers om de nieuwe mijlpaal te vieren.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl