Nieuws
14 januari 2010 - Ron Smeets

Canadese vrouw op Haiti onder puin gehaald na SMS

Dat een mobieltje je leven kan redden hebben is zeker geen nieuws meer. In het verleden zijn al voldoende voorbeelden daarvan voorbijgekomen.

In de nasleep van de verschrikkelijke aardbeving op Haiti is weer zo'n verhaal opgedoken. Een Canadese vrouw zat vast in het puin van een ingestort gebouw toen ze besloot een SMSje naar het Canadese Ministerie van Buitenlandse zaken te sturen. Die zorgden er vervolgens voor dat de lokale autoriteiten in Haiti op de hoogte gebracht werden van de penibele situatie van de vrouw. Kort daarna kon ze gered worden.

Hoewel een ramp zoals op Haiti plaatsgevonden heeft al erg genoeg is en elke overlevende telt heb ik toch wat twijfels bij dit verhaal. Ten eerste is het frappant dat het mobiele netwerk nog online was. Berichten uit Haiti spreken van enorme verwoestingen en er is nauwelijks enige vorm van communicatie mogelijk doordat vrijwel de totale infrastructuur vernietigd is. Daarnaast is het vreemd dat de vrouw een van de mobiele nummers van het Ministerie van Buitenlandse zaken van haar land wist.

Maar goed, mocht het verhaal inderdaad kloppen, wat natuurlijk altijd mogelijk is, dan is het wederom een goed voorbeeld van het levensreddende werk van mobiele telefoons ;-))

Foto hierboven: Telegraph

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.