Entertainment
26 februari 2006 - Ron Smeets

Camphones op de autosnelwegen: Happy Driving?!?

GSM's met een (video)cam komen de afgelopen maanden steeds vaker in opspraak. Na 'Happy Slapping' en 'Happy Shagging' is er in Australie inmiddels de nodige commotie ontstaan rondom wat we maar zullen noemen 'Happy Driving'

Het gaat om grote groepen jongeren die met hun (opgevoerde) motoren en auto's over de autosnelweg razen en daarbij de meest idiote capriolen uithalen terwijl weer anderen deze actie's op beeld en film vastleggen met onder andere camphones.

Enkele van deze foto's en filmpjes zijn online verschenen en dat wakkert de 'sport' weer verder aan. Inmiddels hebben enkele getuigen van deze 'road rally's' hun eigen opnames gemaakt, compleet met de kentekens van de auto's en motoren en loopt er dus een onderzoek naar de darders die, zo zegt de lokale politiechef, op fikse boetes en wellicht zwaardere straffen kunnen rekenen.

What's next? Happy . . .Gerelateerde links:
Happy Shagging nieuwe rage onder tieners
Happy-slapping video’s op GSM 17-jarige
Geweldadig gebruik camphones
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.