Nieuws
02 januari 2006 - Ron Smeets

Camphones mogen weer de rechtzaal in

Na alle negatieve berichten over bedrijven, bioscopen en openbare gebouwen en -instellingen die het gebruik of zelfs de aanwezigheid van camphones verbieden is er nu ook weer eens iets positiefs te melden.

De gerechtshof van de Staat New York heeft het verbod op het mee naar binnen nemen van camphones in de rechtzaal dat eind 2004 werd ingesteld weer afgeschaft.

Het gebruik ervan tijdens een zitting blijft echter strafbaar, maar bezoekers hoeven hun toestellen niet meer in te leveren bij de portier.

De reden voor afschaffing heeft echter een hoog ambtenaren gehalte. Omdat nu, ruim een jaar later, veel meer mensen een camphone hebben dan destijds, is het voor de protier en andere ambtenaren gewoonweg te veel werk geworden om elke camphone in te nemen, er een kwitantie voor uit te schrijven en weer terug te geven bij het verlaten van de rechtbank.

Niks versoepeling van de regels, dus, maar ouderwetste ambtenaren-gemakzucht ;-)Gerelateerde links:
Mobiele bellers worden de nieuwe 'rokers'
GSM-verbod in Schotse bioscopen
Camphone gebruiker gearresteerd
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.