Nieuws
05 mei 2006 - Ron Smeets

Camphones als werktuig

Dat camphones steeds veelzijdiger worden is geen nieuws meer, maar zo af en toe kom je toch weer iets tegen waarvan je denkt: 't is simpel, maar je moet er maar opkomen!

Een Amerikaanse meubelzaak heeft alle GSM's van de chauffeurs die de meubelstukken bezorgen vervangen door camphones.

Het is de bedoeling dat de mannen (en vrouwen) bij het afleveren van de meubels foto's maken om aan te kunnen tonen dat de goederen onbeschadigd zijn afgeleverd. Bovendien kunnen ze foto's maken van muren en deuren om eventuele onterechte claims voor veroorzaakte transportschade te kunnen weerleggen.

Overigens is het ook de bedoeling dat er foto's gemaakt worden als men bij aflevering wel iets beschadigd heeft. Dit om een snelle afhandeling van een eventuele claim te kunnen verzorgen.

Sinds de camphones aan de 205 medewerkers van de meubelzaak zijn uitgedeeld heeft de directrice, Leslie Fishbein, al tientallen andere duggesties gekregen voor de toepassing van camphones in het dagelijkse werkproces.Gerelateerde links:
Camphone persbureau wil foto's van sneeuwstorm
Brutale agenten geschorst na camphone bewijs
Camphone met 'steadyshot'
8MP camphone van Samsung
Jongen filmt brutale agent met camphone
Politie roept om camphone getuigen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.