Entertainment
02 oktober 2006 - Ron Smeets

Camphonebewijs leidt tot arrestatie moeder

Een meisje uit Florida wiens moeder tijdens een ruzie op haar ging zitten heeft ervoor gezorgd dat mama door de politie opgepakt werd voor mishandeling.

De tiener had namelijk foto’s gemaakt van het incident en belde, nadat ze weer ‘vrij’ was, met 112 om het voorval aan te geven. Mede dankzij het overtuigende fotobewijs kon de politie niets anders doen dan de moeder te arresteren.

Een lokale criminoloog prijst de actie van het meisje. “Negen van de tien keer zijn er in gevallen als deze geen foto- of videobewijzen. Hulde aan het slachtoffer”, aldus professor Robert Diemer.Gerelateerde links:
Man van GSM-slikster gearresteerd
Een op drie Poolse scheidingen met SMS bewijs
Verdachten camphone rape vrij na wissen video
Brutale agenten geschorst na camphone bewijs
Jongen filmt brutale agent met camphone
Politie roept om camphone getuigen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.