Nieuws
13 november 2005 - Ron Smeets

Camphone video van oorzaak Parijse rellen

Op het web rouleert inmiddels een video, gefilmd met een camphone, waarop naar verluid de oorzaak voor de inmiddels al twee weken durende rellen in Frankrijk is vastgelegd.

Op de onduidelijke beelden zijn enkele jongens te zien die ruzieen met politieagenten en vervolgens op de vlucht slaan voor de rubberen kogels uit de karbijnen van de agenten.

De rest van het verhaal (in 't Frans), dat overigens niet op film staat, is inmiddels wel duidelijk. De jongens verschuilen zich in een transformaterhuisje en worden daar geelectrocuteerd. De rellen die daarna uitbraken houden nu al twee weken heel Frankrijk in hun grip en verspreiden zich de laatste dagen ook naar Nederland, Belgie en andere landen.

Omdat de bron van de filmopnames zich nog niet gemeld heeft, de film is op 30 oktober door onbekenden afgegeven aan een journalist en vervolgens via internet gepubliceerd, is niet met zekerheid te zeggen of het ook daadwerkelijk de gedode jongens zijn die we hier zien.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.