Nieuws
20 maart 2006 - Ron Smeets

Camphone stadsgids

Vooralsnog werkt het alleen nog met 101 monumenten en gebouwen in Singapore, maar Snap2Tell (in 't Frans) is een camphone dienst die we binnen afzienbare tijd ook in andere landen mogen verwachten.

Feitelijk is het een mobiele gids die allerlei informatie geeft over monumenten, gebouwen of interessante plekken waar je je op dat moment bevindt. Het werkt vrij eenvoudig. Je kiekt met je camphone een foto en stuurt die per mail of MMS naar een speciaal telefoonnummer. Enkele obenblikken later ontvang je vervolgens een berichtje terug met daarin de informatie over hetgeen je gefotografeerd hebt.

Behalve Snap2Tell is men ook druk bezig met de ontwikkeling van Snap2Go waarmee je mobiel een plattegrond kunt opvragen van een gebouw waarin je je op dat moment bevindt. Handig als je het toilet of de uitgang zoekt. . .Gerelateerde links:
Bellend door het museum
Waar was dit ook al weer???
Prijzen vergelijken met je camphone
LBS diensten populair in Europa
De waar-ben-ik-telefoon.
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.