Entertainment
12 maart 2006 - Ron Smeets

Camphone persbureau wil foto's van sneeuwstorm

Tja, bij zo'n verzoek zou je bijna denken: Kom maar naar Nederland. Sneeuw zat hier, de laatste weken.

Toch gaat het hier om een verzoek van CellJournalist, het camphone persbureau waar iedereen die een cameraphone heeft en er nieuwsfoto's mee kiekt terecht kan om te proberen er munt uit te slaan.

In een poging om hun concept te testen roepen ze de voor vandaag en morgen aangekondigde en zeer zeldzame sneeuwstorm in San Francisco, waar de temperatuur zelden in de buurt van het vriespunt komt, iedereen met een digitale camera (phone) in de buurt op om zoveel mogelijk foto's van het fenomeen te maken en die te mailen naar pix@celljournalist.com.

Maar waarom zouden wij onze camphone foto's niet bewerken door er een Bay Bridge of andere SF achtergrond bij te 'photoshoppen' en ze op te sturen ;-)Gerelateerde links:
Richtlijnen voor camphone journalistiek
Camphone video van oorzaak Parijse rellen
Politieagent laat camphone foto verwijderen
Nog een camphone persburo
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.