Nieuws
26 november 2005 - Ron Smeets

Camphone opnames van machtsmisbruik

In Maleisie is de nodige ophef onstaan over een videoclip, gemaakt met een camphone, van een politieagente die een jonge Chinese vrouw dwingt zichzelf uit te kleden en vervolgens, op het ritme van teksten uit de koraan, meerdere malen door haar knieen moet.

Vicepremier Najib Tun Razak heeft inmiddels een onderzoek gelast naar de identieteit van de agent en belooft dat de schuldige(n) zwaar gestraft zullen worden.

Het is niet de eerste keer dat Chinese vrouwen in Maleisische cellen worden mishandeld en aangerand. De afgelopen maanden zijn tientallen vergelijkbare aangiftes gedaan en het is zelfs zo erg dat steeds minder Chinezen naar Maleisie komen.

Komende week is er een politieke top gepland tussen de beide regeringen in een poging om het probleem aan te pakken en te onderdrukken.Gerelateerde links:
Verkrachter tegen de lamp na excuses per SMS
Geweldadig gebruik camphones
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.
Warning: include(cookie_banner.php): failed to open stream: No such file or directory in /data/ftp/home/www.dutchdo.nl/html/shop/x/mc/footer_mc.php on line 314 Warning: include(): Failed opening 'cookie_banner.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /data/ftp/home/www.dutchdo.nl/html/shop/x/mc/footer_mc.php on line 314