Toestellen
14 november 2005 - Ron Smeets

Camphone met 'steadyshot'

Dit is alweer de derde post over de nieuwste toestellijn van DoCoMo, maar we ontdekken dan ook steeds meer features bij de drie modellen die afgelopen week geintroduceerd werden.

De N902i is een toestel dat door NEC speciaal voor het FOMA netwerk van DoCoMo ontwikkeld is. Het bijzondere aan deze 2MP camphone is toch wel de steadyshot functie zoals we die ook al enkele jaren bij veel (video)camera's zien.

Voor een camphone is het de eerste keer dat deze techniek toegepast wordt. Anders dan bij de standaard 'steadyshot' camera's waar de lens meebeweegt om de beweging in het beeld te stabiliseren, werkt deze camphone door in zeer korte tijd 4 beelden vast te leggen en die te renderen tot 1 haarscherpe foto.

Bijkomend voordeel is dat de camphone op deze manier 4 Megapixel foto's produceert met behulp van de 2 Megapixel cam die ingebouwd zit. In de specs is dit dan ook terug te vinden als het verschil tussen de effectieve- en opname resolutie.Gerelateerde links:
DoCoMo passeert nieuwe mijlpaal: 50 miljoen
Het is geel en... je kunt er mee bellen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.