Entertainment
06 april 2005 - Ron Smeets

Camphone gebruiker gearresteerd

Ik ben ooit bij de premiere van The Two Towers bijna de bios uitgegooid omdat ik met mijn 7650 een foto maakte van de beginscene op het witte doek. Gelukkig lukte het mij om na veel gepraat en het deleten van de foto op mijn camphone te mogen blijven.

Een nietsvermoedende Italiaan had echter minder geluk. Bij de laatste verkiezingen maakte hij met zijn camphone een foto van zijn ingevuld stembiljet en prompt werd de goede man gearresteerd door de plaatselijke carbinieri.

In veel landen, en dus ook in Italie, is bij wet bepaald dat het uitbrengen van je stem in het geheim dient te gebeuren. Het maken van foto's van ingevulde stembiljetten is daarmee dus strafbaar. De ongelukkige GSM gebruiker werd na verhoor en het betalen van een boete weer snel op vrije voeten gesteld.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.