Nieuws
29 oktober 2005 - Ron Smeets

Camphone game vervangt paintball

Misschien een al te voorbarige conclusie, maar het idee van 'Shoot Me If You Can' lijkt wel geboren te zijn uit paintball- en laser games.

Het spel wordt gespeeld in de stad waarbij verschillende teams, te herkennen aan dezelfde kleuren op t-shirts, moeten proberen om tegenstanders te 'schieten' met hun camphone.

Heb je er een te pakken, dan MMS je het plaatje naar je tegenstander die dan 'af' is. Er zijn verschillende speelvarianten bedacht, maar de basisregel is altijd hetzelfde: Schiet met je camphone!

In Seoul is het al razend populair aan het worden, maar daar ligt het aantal camphones per inwoner ook een stuk hoger als hier.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.