Entertainment
25 februari 2007 - Ron Smeets

Camphone filmer 3 weken in Singaporese gevangenis

Nee, deze Franse zakenman maakte geen geheime opnames van banken, regeringsgebouwen of militiaire installaties en -vliegtuigen.

De reden dat de 48-jarige Jean Noel Francois Godderis 3 weken achter de tralies moet doorbrengen in Singapore is vanwege het heimelijk filmen onder de rok van een 24-jarige Singaporese vrouw twee weken geleden op de roltrap van een winkelcentrum.

Helaas voor Jean werd hij daarbij betrapt en in zijn kraag gevat door de lokale Hermandad. De rechter veroordeelde hem afgelopen vrijdag dus tot drie weken cel.

In de afgelopen twee jaar zijn er in Singapore al 11 vergelijkbare veroordelingen geweest. Volgens psychiater Brian Yeo maken camphones het steeds gemakkelijker en verleidelijker voor mannen (vrouwen doen daar schijnbaar niet aan) om dit soort opnames te maken.Gerelateerde links:
Word jij de camphone fotograaf van het jaar?
Lessen voor Camphone 'regisseurs'
Camphone gebruiker gearresteerd
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.