Entertainment
22 februari 2006 - Ron Smeets

Camphone festival in Shanghai

Om nog maar eens aan te geven hoe snel de mobiele community in China momenteel groeit. . .

De lokale 'lifestyle' portal Metroer organiseert de komende maanden een camphone filmfestival. Iedereen die dat wil kan de komende twee maanden zijn of haar inzending per mobiele telefoon indienen.

De filmpjes mogen niet langer zijn dan 2 minuten en de orginisatoren hopen natuurlijk dat de lokale bevolking, zowel thuis als op het werk massaal aan het filmen slaat.

Om toch nog een slag om de arm te houden voor het geval dat er nog te weinig camphone gebruikers blijken te zijn om er een serieus festival van te maken accepteert men ook inzendingen die met 'gewone' (digitale) cam's gemaakt worden, mits de deelnemers in staat zijn om hun inzending wel per GSM te kunnen insturen.Gerelateerde links:
Mobiel filmfestival voor studenten
Festival voor mobiele films
Lessen voor Camphone 'regisseurs'
Subsidie voor mobiele filmmakers
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.