Entertainment
29 augustus 2005 - Ron Smeets

Camphone dief zet zichzelf te kijk

Een nietsvermoedende dief heeft zichzelf na het stelen van een camphone letterlijk te kijk gezet.

Het toeval wilde dat de eigenaar van de camphone zijn toestel zo geconfigureerd had dat foto's die hij ermee nam automatisch opgeslagen werden op zijn webpagina die hij bij zijn mobiele provider erbij gekregen had .

Toen het toestel gestolen werd ging de dief vrolijk bellend EN fotograferend verder door het leven met zijn nieuwe aanwinst. Binnen enkele uren stonden de gemaakte foto's echter al online. Daarbij was ook een prachtich zelfportret van de dader.

Inmiddels gaat de foto razendsnel het internet rond en zal de dief zich wel even gedeisd houden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.