Nieuws
30 mei 2006 - Ron Smeets

Camphone beelden van feestende gevangenen

Een ex-gevangene heeft, vier maanden na zijn eigen vrijlating, een boekje open gedaan over het gemak waarmee gedetineerden in de Noord-Hollandse gevangenis Amerswiel aan mobiele telefoons, drank en drugs konden komen.

Om zijn uitspraken kracht bij te zetten heeft de ex-gevangene video opnames getoond aan het actualiteiten programma Editie NL van RTL4. De beelden heeft de man zelf met zijn naar binnen gesmokkelde camphone opgenomen in de weken voor zijn vrijlating in Februari.

Op de beelden is te zien hoe de ex-gevangene de schuilplaats van zijn mobiele telefoon toont. Ook is te zien hoe er 's nachts flesjes drank over de muren geworpen worden door handlangers. De binnengesmokkelde telefoons en de drugs zijn uiteraard streng verboden. Diverse politieke partijen uitten in het RTL4-programma hun ongenoegen over de gang van zaken en eisen opheldering.Gerelateerde links:
Kikkers smokkelen GSM's gevangenis in
GSM stoorzenders in Indiase gevangenissen
Geweldadig gebruik camphones
Ban op GSM's in Australische gevangenissen
GSM's in zak chips
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.