Nieuws
11 oktober 2005 - Ron Smeets

Camphone barcodes op Koreaanse Taxis

De stelling 'Taxichauffeurs rijden als gekken' gaat zo ongeveer wereldwijd wel op. Natuurlijk bedoelen we hiermee niet ALLE taxichauffeurs, maar het komt wel overal voor.

In Korea is de overheid van plan om elke taxichauffeur uit te rusten met zijn of haar eigen barcode waarin informatie over het rijgedrag opgeslagen wordt. De barcodes komen zowel in de taxi als aan de buitenkant, op de deur of zo, te zitten.

Passagiers kunnen de barcodes met hun camphones 'scannen' en de informatie wordt dan op het display getoond. Bevalt hen het rijgedrag van de betreffende chauffeur niet, dan stappen ze gewoon in een andere taxi, zo is uiteindelijk de bedoeling.

Het wordt ook mogelijk de barcodes te verzenden naar familie en vrienden zodat chauffeurs die het echt te bont maken uiteindelijk nauwelijks tot geen ritten meer krijgen.

Als dat maar goed gaat, want voor je het weet worden die barcodes meer geld waard dan de taxi zelf en zal er ongetwijfeld een levendige handel ontstaan in 'gevonden' barcodes tussen de chauffeurs onderling.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.