Entertainment
19 september 2005 - Ron Smeets

Campagne voor betere telefoonmanieren

In China maakt men zich momenteel zeer druk over de botte en ongemanierde mentaliteit van het volk. Met het oog op de Olympische Spelen over 3 jaar probeert men er dus alles aan te doen dat te verbeteren.

Zo is er ook al een campagne die de Chinezen wijst op het gebruik van mobiele telefoons in het openbaar zonder voor al te veel overlast te zorgen. Toch wel opvallend als je bedenkt dat andere campagnes met name gewoontes aanpakken die al honderden generaties lang en diep in de Chinese samenleving ingeburgerd zijn zoals spugen, pissen en vechten in het openbaar.

Het lijkt er dus op dat de GSM zich ook in China al snel in de 'irri top 10' heeft weten nestelen.

Overigens denken lokale deskundigen dat men 20 jaar te laat is om nog te hopen dat de gemiddelde Chinees zich voor 2008 nog aanpast aan de gangbare normen en waarden. Dus bent u van plan naar de O.S. in Peking te gaan, hou dan uw schoenen aan en oordopjes bij de hand ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.