Nieuws
24 januari 2014 - Ron Smeets

Camera's deel 2: Lumia 1520, 1020, G2, Xperia Z1, iPhone 5S

Enkele dagen geleden postte ik een vergelijkend camera testje van de iPhone 5S, Lumia 1020 en 1520, LG G2 en de Xperia Z1. Een van de opmerkingen die ik kreeg was dat er relatief weinig vergelijkingsmateriaal was in het donker en met beweging. Welnu. hieronder staat een nieuwe, aanvullende fotostream met daarin enkele kiekjes genomen vanaf een viaduct bij de A76. Daar waar auto's voorbij razen dus.

Verder heb ik ook nog enkele foto's in het donker en schemering (zonsondergang) gemaakt. De komende dagen zal deze fotoset nog wat verder aangevuld worden. Zo heb ik dat met die uit het vorige artikel overigens ook al gedaan.

Zoals je ziet maken alle toestellen best fraaie foto's wanneer auto's in beeld voorbijrazen met 90 - 120 km/h. Wat ik wel merkte is dat in sommige gevallen het scherpstellen (automatisch) niet meteen goed ging. Daar hadden met name de LG G2 en de Nokia Lumia 1020 'last' van. Kwestie van nog een keertje scherpstellen en afdrukken. Geen heel groot probleem dus, maar wel iets om rekening mee te houden.

De nieuwe foto's:

Created with flickr slideshow.
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.