Nieuws
15 november 2007 - Ron Smeets

Camera van de N82 beter dan die van de N95?

Er zijn al een paar gelukkige bloggers, die gisteren ook in Finland aanwezig waren bij de presentatie, die al met een N82 rondlopen.

Gezien het feit dat de N82 net als de N95 voorzien is van een 5 megapixel camera is het niet zo vreemd dat een van de eerste (online) vergelijkingen te maken heeft met de fotokwaliteit van beide toestellen.

Hieronder kun je twee foto's bekijken die met de twee toestellen gemaakt zijn. Om de vergelijking zo eerlijk mogelijk te houden heeft Stefan van IntoMobile twee identieke foto's gemaakt met zowel de N82 als de N95.

Natuurlijk is dit nog geen diepgaand vergelijk tussen beide toestellen (stonden de foto-instellingen gelijk etc?), maar zo op het eerste gezicht lijkt de camera (en software) van de N82 betere resultaten te leveren van die van de N95. Oordeel zelf maar:

Gemaakt met de N82

Gemaakt met de N95Gerelateerde links:
LGE KU990 VS Nokia N95
Nokia N82 nu officieel aangekondigd
Officiele (pers)foto's van de N82 gespot
De Nokia N95 in Monaco
Eerste foto's van de Nederlandse Nokia N95
Eerste 5 megapixel foto van de N95 online
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.