Nieuws
22 augustus 2011 - Ron Smeets

Camera update voor de Nokia N8

Nokia Beta Labs heeft vandaag een software update voor de camera van de N8 beschikbaar gemaakt. Het is weliswaar een kleine update maar de toevoeging van autofocus bij het filmen is er wel eentje waar veel om gevraagd werd door gebruikers van de N8.

Verder is ook de maximale frame rate van de videocamera verhoogd van 25 naar 30fps. Althans, dat is de bedoeling want op dit moment werkt dat nog niet. Nokia Betalabs meldt op haar site dat ze snel met een oplossing, of de juiste update, zullen komen.

Dat 30fps functie werkt echter alleen in de 'Auto' modus van de videocamera. Tot slot heeft Nokia ook enkele aanpassingen in de camera UI gedaan waardoor de functies en opties van de camera software en -menu beter en sneller toegankelijk zijn. Inmiddels is er ook al een demovideo van de autofocus update online verschenen:

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.