Toestellen
25 april 2013 - Redactie MobileCowboys

Camera shootout Galaxy S4 HTC One iPhone 5 en Lumia 920

Het zijn de toestellen van het moment, de Samsung Galaxy S4 de HTC ONE, Apple iPhone 5 en Nokia Luma 920. Tijd om de camera's van de toestellen eens goed naast elkaar te leggen en te zien waar de verschillen liggen. De camera's van de eerder genoemde toestellen zijn onder dezelfde omstandigheden gebruikt om een zo eerlijk mogelijk vergelijk te creeren.

Waar Samsung met de Galaxy S4 naar een 13 megapixel sensor is gegaan, is HTC met de ONE juist de andere kant opgegaan met de megapixels, om precies te zijn 4 megapixels sensor, en is daarmee ook meteen het toestel met de minste megapixels. Om het lijstje compleet te maken de iPhone 5 van Apple en de Lumia 920 van Nokia hebben een 8 megapixel CMOS sensor.
Camera_shoutout
Als je kijkt naar het diafragma van de verschillende toestellen dan heeft die iPhone 5 een f2.4, de Galaxy S4 f2.2 en de ONE en Lumia 910 beide een maximale diafragma van f2.0, ter verduidelijking hoe lager het getal hoe meer licht er door de lens komt. De HTC ONE en Nokia Lumia 920 hebben beide een optische beeldstabilisatie waardoor de lenzen bewegen in de toestellen om schokken te zoveel mogelijk te elimineren.

Op basis van de bevengenoemde cijfers zou je kunnen concluderen dat het toestel met de minste megapixels of het laagste diafragma (hoogste f- getal) het minst presteren, maar is dat ook zo? De camera shoutout van de Galaxy S4, HTC One, iPhone 5 en Lumia 920 zijn door het gerenommeerde DPreview eens goed in 'real-life' situaties naast elkaar gelegd om te kijken waar de verschillen liggen.

Het uitgebreide verslag van de camera shootout door auteur Lars Rehm van DPreview lees via deze link en zie de verschillen.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl