Toestellen
28 december 2007 - Ron Smeets

Camera N82 beter dan die van de K850i ???

Deze twee toestellen behoren, samen met de Nokia N95, de Samsung G800 en de LG Viewty tot het neusje van de zalm als het gaat om camphones. Ze hebben namelijk allemaal een 5 megapixel camera aan boord.

Op de foto's hieronder worden de camera's van de N82 en de K850i met elkaar vergeleken. Hiervoor zijn door Planete Nokia met beide toestellen een aantal foto's gemaakt onder vergelijkbare omstandigheden.

De conclusie die je aan de hand van onderstaande resultaten zou kunnen trekken is dat de N82 vooral bij daglicht betere foto's maakt met 'echtere' kleuren en dat de K850i binnen, met flits, beter presteert omdat bij de N82 een ietwat rode waas over de flitsfoto's liijkt te liggen.

Natuurlijk moet bij het trekken van die conclusie wel even rekening gehouden worden met het feit dat de reviewende partij Planete-Nokia is en dus misschien niet helemaal onpartijdig, maar daar ga ik in ieder geval niet van uit. Enfin, oordeel zelf maar, hieronder staan de foto's:

Binnen, met flits:

Binnen, zonder flits:

Buiten, bewolkt:Gerelateerde links:
De Nokia N82 en Sony Ericsson K850i in Kerstsfeer
'Flits fotos' van de N82 en N95 vergeleken
Camera van de N82 beter dan die van de N95?
K850i vs. iPhone
Sony Ericsson K850i levert fraaie foto's
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.