Toestellen
23 september 2014 - Redactie MobileCowboys

Camera iPhone 6 en iPhone 6 Plus scoort wel

Schreven we eerder over de tegenvallende accu in de iPhone 6 en iPhone 6 Plus, op camera gebied gooien de Apple telefoons hoge ogen aldus het Franse camera laboratorium DxO Mark. De iPhone 6 en 6 Plus hebben een score van 82 waarmee de Samsung Galaxy S5 en de Sony Xperia Z3 (beide 79) overtroffen worden.

Ondanks dat de iPhone 6 en 6 Plus slechts een 8 Megapixel camera sensor hebben tegenover de 16 Megapixels in de Galaxy S5 en maar liefst 20.7 Megapixels in de Sony Xperia Z3.  
In het testrapport van DxO Mark valt te lezen dat de iPhone 6 en iPhone 6 Plus op foto gebied goed scoren in belichting, kleuren, detail maar vooral de autofocus in moeilijk licht heeft indruk gemaakt bij het laboratorium. Waar ze minder over te spreken zijn is de ruis in foto’s die gemaakt zijn met weinig licht, de iPhone 6 valt hierin tegen omdat daar geen optische beeld stabilisatie heeft die gewenst is bij het maken van foto’s in moeilijke licht omstandigheden.
scores
Copyright DxO Mark 

Op video gebied ontbreekt de mogelijkheid om UHD 4K video op te nemen met de iPhone 6 en iPhone 6 Plus iet wat de Samsung Galaxy S5 en de Sony Xperia Z3 wel kunnen. Ook laat de optische beeld stabilisatie in de iPhone 6 Plus wat artefacten zien. Ook zijn wat onnauwkeurigheden in de belichting waar te nemen, daar tegenover staat de beste auto focus die het DxOMark Mobile team ooit getest heeft, aldus hun testrapport.
Mobile-Graph
Copyright DxO Mark

DxO Mark is ook erg te spreken over de f2.2 Tessar lens die veel scherpte brengt in het centrum van het beeld. Bij tungsten licht (kunstlicht) is het beeld iets te rood volgens het testrapport maar bij normaal licht geven de foto’s een realistische kleur weer. Tot slot zijn er hij het gebruikt van de HDR modus wat artefacten waarneembaar volgen de onderzoekers.
Mocht je het hele testrapport willen lezen doe dat dan op de site van DxO Mark.  

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl