Nieuws
10 oktober 2010 - Ron Smeets

Camera hack voor de Nokia N8 is nu beschikbaar

Enkele dagen geleden schreef ik al eens over de hacker die er in geslaagd zou zijn om de camera software van de Nokia N8 dusdanig te 'hacken' dat het mogelijk werd om de kiekjes zonder noemenswaardige compressie op te slaan. Onder het motto: meer data = meer detail.

Sinds dit weekend is de software camera hack beschikbaar voor download. Gebruik natuurlijk op eigen risico!

HyperX heeft inmiddels ook twee vergelijkende foto's gepubliceerd. Eentje is genomen met de standaard camera software en eentje met zijn 'gehackte' versie. Je kunt hier de 'Nokia' versie bekijken (of downloaden) en hier de 'HyperX versie'. Als je beide foto's in volle glorie bekijkt dan zie je inderdaad op sommige plekken meer detail in de 'HyperX versie'. Letwel: HyperX heeft er bij de 'Nokia' versie gekozen voor de hoogst mogelijke compressie setting. Dat zal ongetwijfeld ook invloed hebben gehad op het vergelijk.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.