Toestellen
27 mei 2013 - Redactie MobileCowboys

Camera Galaxy S4 beter dan iPhone 5 volgens DxOMark

DxOMark is een gerenommeerd laboratorium waar nagenoeg alle camera's getest worden allemaal volgens dezelfde, beproefde methode. Dit keer heeft het laboratorium de iPhone 5 van Apple en Galaxy S4 van Samsung naast elkaar gelegd. En het resultaat, kan je gezien de titel van dit artikel wel raden ;)

Hoewel de Nokia 808 Pureview met een score van 77 nog steeds de beste camera in een smartphone heeft is de nummer twee op dit moment voor de Samsung Galaxy S4 met een score van 75. De iPhone 5 scoort 72 en staat daarmee gelijk met de Samsung Note II, Samsung Galaxy SII en iPhone 4S.
DxOMark-Samsung-Galaxy-S4-overview-645x366
Het gaat in de test van DxOMark niet alleen om de sensor, ook lens en beeldprocessor spelen een rol in het eindoordeel van het laboratorium. Een voorbeeld, in de AutoFocus test (AF) haalt de Galaxy S4 80 punten en de iPhone 5 kreeg daar 72 punten maar bij Exposure en Contrast liep de S4 zelfs weg met respectievelijk 85 en 80 punten waar de Nokia 808 Pureview het met 78 en 73 punten moest doen.
Ook op het gebied van video doet de S4 het goed, een score van 88 voor exposure en contrast tegen 81 voor de iPhone 5 camera. Maar niet alles is perfect aan de camera van de Galaxy S4 volgens DxOMark. Zo verschijnt er behoorlijk wat aliasing (een soort traptrede effect bij fijne lijntjes) ruis en ontstaan er focus problemen bij situaties met weinig licht, ook laat de video stabilsatie soms te wensen over.

Het is nu wachten op het komende testresultaat van de HTC One van DxOMark. Tot die tijd kan je de verschillende cameratests bekijken die wij zelf gemaakt hebben en ja daar ontbreekt de iPhone 5 in maar die hadden we niet meer tot onze beschikking ;) Voor meer over de test van DxOMark kijk je hier.
via

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl